Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



Υλικά

2-3 κιλά μπούτι χοιρινό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
4 κουτ. σούπας μουστάρδα, σε σκόνη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, σε κόκκους
1  φλιτζάνι μέλι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα σε σκόνη και κόκκους, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και το μέλι και τα αναμιγνύουμε καλά.
Χαράζουμε το χοιρινό με ένα κοφτερό μαχαίρι, το βάζετε σε μια γάστρα και το αλείφουμε με το χυμό, τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρασί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε και κλείνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρείς ώρες περίπου. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου