Υλικά
1
κιλό κιμάς ( ½ μοσχαρίσιος και ½ χοιρινός)
2
κρεμμύδια, τριμμένα
1
ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
5
φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
2
αυγά
1
κουτ. σούπας μουστάρδα
2
κουτ. σούπας γάλα
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2
κουτ. σούπας σάψιχο ψιλοκομμένο η μαντζουράνα
1
κουτ. γλυκού μπαχάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
200
γραμ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστούνια
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί και τα
ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά για να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές
μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε
στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, κάνουμε στο καθένα
μία λακκούβα, βάζουμε μέσα ένα μπαστουνάκι τυρί και το ξαναπλάθουμε, για να
κλείσει καλά.
Ψήνουμε
τα μπιφτέκια κατά προτίμηση σε τηγάνι γκριλ αντικολλητικό η γκριλιέρα για 5-7
λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα
σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Μπορούμε
αντί για κεφαλογραβιέρα να βάλουμε στο
μπιφτέκι φέτα, ροκφόρ, κασέρι η άλλο τυρί της αρεσκείας μας. Επίσης μπορούμε να
τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και από τις δύο πλευρές
μέχρι να ροδίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου