Υλικά
1
κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου)
3
φρέσκα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
3
αυγά
3
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2
κουτ. σούπας σουσάμι για γαρνίρισμα
2
κρεμμυδάκια φρέσκα για γαρνίρισμα
Για
τη σάλτσα
2
σκελίδες σκόρδο
2
½ κουτ. σούπας ξύδι
2
κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
3
κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1
κουτ. γλυκού μπούκοβο
4
κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2
κουτ. σούπας κέτσαπ
1
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Πλένουμε
το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πασπαλίζουμε με αλάτι και
πιπέρι.
Σε
ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και βάζουμε τα
κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια με δύο ώρες.
Βάζουμε
στο μπλέντερ το σκόρδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, τη
κέτσαπ και το κορν φλάουρ και τα κτυπάμε ελαφρά.
Σε
ένα τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και μόλις ροδίσουν
από όλες τις πλευρές τα βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε
το ίδιο τηγάνι τη σάλτσα από το μπλέντερ να ζεσταθεί και στη συνέχεια βάζουμε
το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και το βγάζουμε σε μια πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τη
σάλτσα.
Γαρνίρουμε
με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Συνοδεύουμε
με ρύζι γιασμίν η νούντλς.
Αν
θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα απλώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα
ταψί, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου