Υλικά
1
κιλό σουπιές
2
κρεμμύδια σε ροδέλες
4
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
4 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
1
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις σουπιές και κρατάμε το μελάνι τους και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε
ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και σκόρδο. Προσθέτουμε τις σουπιές και
τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε
με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το μελάνι
σουπιάς, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις
αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Όταν
το ρύζι έχει σχεδόν απορροφήσει τα υγρά του, το βγάζουμε απ' τη φωτιά, το
σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να τραβήξει και τα υπόλοιπα.
Το
μελάνι σουπιάς μπορούμε να το βρούμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ σε κατεψυγμένη
μορφή, σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιούμε σουπιές έτοιμες, καθαρισμένες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου