Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εστιατορίων που συμμετείχαν στους κύκλους Σεμιναρίων για την Αποτύπωση και Διάδοση της Παραδοσιακής Επτανησιακής Διατροφής, που διοργανώθηκαν από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, έφτασε η ώρα για την απονομή του Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας στα πιστοποιημένα εστιατόρια. Το Σήμα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Η απονομή στα εστιατόρια της Λευκάδας θα γίνει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ώρα 9:45 π.μ. στις αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Φιλοσόφων & Τζεβελέκη, Λευκάδα). 
Την απονομή θα συντονίσουν ο Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και επιστημονικός υπεύθυνος της Δράσης, ο Μίλτος Καρούμπας, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ο Τάσος Ζησόπουλος, Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Στην εκδήλωση, θα γίνει αναφορά στην εμπειρία και τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων και της πρακτικής εξάσκησης, καθώς και στη σημασία της ανάδειξης της Επτανησιακής Διατροφής ως αναπόσπαστου τμήματος της Μεσογειακής Διατροφής.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου