Υλικά
1
πακέτο φύλλο κρούστας
¼
κιλού κιμά μοσχάρι
1
μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
½
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1
ξυλάκι κανέλα
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
αλάτι,
πιπέρι
2-3
πράσα σε ροδέλες
βούτυρο
για το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κιμά και τον
σοτάρουμε ανακατεύοντας τον συνέχεια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το
πελτέ ντομάτας, το πιπέρι, το ξυλάκι κανέλας, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και
αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, χαμηλώνουμε
τη θερμοκρασία και αφήνουμε το κιμά να βράση.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα πράσα και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν, τα
προσθέτουμε στο κιμά και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε
τα φύλλα κρούστας, τα απλώνουμε, κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε
στην άκρη της λωρίδας μια κουταλιά γέμιση από το κιλά με τα πράσα, γυρίζουμε
τις άκρες και τυλίγουμε σε μπουρεκάκι.
Βάζουμε
τα μπουρεκάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε
αν θέλουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου