Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΗ



Υλικά

½ κιλό φασόλια ξερά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
3-4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά
μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε αρκετό νερό. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με μπόλικο αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.            
Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι τα φασόλια να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο, τις ντομάτες, τη πιπεριά, το πελτέ ντομάτας και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά και στη μισή ώρα περίπου προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπούκοβο και πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε ακόμη για 20 λεπτά περίπου και μέχρι η φασολάδα μας χυλώσει καλά.
Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με παστή ρέγκα, διάφορα τουρσιά και μαύρες ελιές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Την έφαγα στο σπίτι του φίλου μου του Νίκου από τη Μακρυνίτσα Πηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου