Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



Υλικά

5 πράσα, ψιλοκομμένα 
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα  
2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη      
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο  
2 αυγά
αλεύρι (όσο πάρει)     
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα, τα αυγά, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και αλεύρι, όσο πάρει και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένας πηκτός χυλός. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα, τους γυρνάμε όποτε χρειάζεται.
Μπορούμε να κάνουμε το μείγμα μας πιο σφιχτό προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι η φρυγανιά και να πλάσουμε τους κεφτέδες.
Μόλις ροδίσουν βγάζουμε τους πρασοκεφτέδες από το τηγάνι, με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για τραβήξει το πολύ λάδι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου