Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ




Υλικά

½ κιλό μανιτάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο
2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση και να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μουστάρδα.
Βράζουμε μέχρι έως ότου εξατμιστεί το κρασί και μείνουν τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους,  τρίβουμε φρέσκο πιπέρι από πάνω και τα σερβίρουμε γαρνίροντας τα με τον μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου