Υλικά
1
κιλό μελιτζάνες, φλάσκες
1
κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες
3-4
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3
φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας χαρίσσα (καυτερή σάλτσα) ή μπούκοβο
1
κουτ. σούπας κύμινο
1
½ κουτ. γλυκού αλάτι
χυμό
από ½ λεμόνι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε
και κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βράζουμε σε αλατισμένο
νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, στη συνέχεια τις στεγνώνουμε και τις
τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε
τις ντομάτες και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά. και αφήνουμε να σιγοψηθούν
μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους, ανακατεύοντας απαλά για να μην μας
λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το
χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2
ώρες τουλάχιστον πριν την σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου