Υλικά
¼
κιλού χαρουπάλευρο
½
κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
1
κουτ. γλυκού ζάχαρη
3
κουτ. γλυκού αλάτι
3
κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½
λίτρο φρέσκο γάλα
2
κουτ. σούπας σπόρους λιναριού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και τα δύο αλεύρια, το αλάτι, τη σόδα, τη ζάχαρη και
τους σπόρους λιναριού και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε
το γάλα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αρχίσουν να
αναμειγνύονται τα υλικά, και να μη κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του μπολ
Αλευρώνουμε
μια επιφάνεια εργασίας, μεταφέρουμε τη ζύμη και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι
η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Κάνουμε τη ζύμη σε σχήμα ενός καρβελιού τη
χαράσσουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι και τη σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με
λαδόκολλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι η
μύτη ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του ψωμιού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου