Υλικά
1
φύλλο μπακαλιάρο παστό
8-10
πατάτες
1
κρεμμύδι, στο τρίφτη
2-3
σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
χυμό
από 2 λεμόνια
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε
το δέρμα από το μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε σε μια
μεγάλη λεκάνη με νερό για 24 ώρες να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας συχνά το νερό. Βάζουμε
τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, τον σκεπάζουμε με νερό και τον
αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Καθαρίζουμε
τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα
σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, τις σοτάρουμε
λίγο και ρίχνουμε το πιπέρι.
Βάζουμε
από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου, προσθέτουμε λίγο νερό, χωρίς να σκεπαστεί
το φαγητό, και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά
περίπου.
4.
Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο (τρυπώντας τις πατάτες και το μπακαλιάρο με ένα
πιρούνι) ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακινούμε τη κατσαρόλα να πάει παντού.
Βάζουμε
πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις και να δέσει η σάλτσα
του.
Είναι
ένα πιάτο που φτιάχνουν συχνά στα Επτάνησα και κυρίως στην Κέρκυρα και στην
Λευκάδα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου