Πρόκειται
για μία τάρτα με γέμιση από αλεσμένες μάντολες και κρέμα γάλακτος.
Υλικά
για
τη ζύμη
125
γραμμάρια βούτυρο
90
γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1
αυγό
250
γραμμάρια αλεύρι
1
πρέζα αλάτι
για
τη γέμιση
500
γραμμάρια κόκκινες μάντολες Κεφαλονιάς
250
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
για
τη ζύμη:
Ζυμώνουμε
όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και μ’ αυτή ανοίγουμε μια φόρμα τάρτας 20-22 εκ.
διαμέτρου και ύψος 14 χιλ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή
αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι η φασόλια. Ψήνουμε στους 170ο C σε
προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και
ξαναψήνουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
για
τη γέμιση:
Αλέθουμε
τις μάντολες στο μπλέντερ και τις τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε
την κρέμα και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να
καραμελώνει στους 106º C. Γεμίζουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει. Την ίδια
ακριβώς εκτέλεση ακολουθούμε και με μάντολες από μέλι.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ –
ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου