Υλικά
3-4
κιλά ώριμα σύκα
νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τα σύκα, τα κόβουμε στη μέση και ελέγχουμε το εσωτερικό τους μήπως έχουν
σκουλήκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με μπόλικο νερό μέχρι
να σκεπαστούν καλά και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν. Μόλις αρχίσουν και πάρουν
βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι
φλούδες τους.
Αφήνουμε
το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το πολτοποιούμε το σουρώνουμε σε ένα
σουρωτήρι η μια σήτα και μετά το περνάμε από ένα τουλουπάνι.
Ξαναβάζουμε το
μείγμα στη φωτιά να βράσει και να πάρει μια ρευστή μορφή. Αν τυχόν δέσει πολύ
προσθέτουμε λίγο νερό και το βράζουμε για λίγο ακόμη.
Το
μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Χρησιμοποιούμε
το μέλι από σύκα για γαρνίρισμα σε παγωτά, σε γιαούρτι και σαν σάλτσα σε
σαλάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου