Υλικά
3
κιλά ώριμα αχλάδια
2
½ κιλά ζάχαρη
½
λίτρο νερό
χυμό
από 1 λεμόνι
ξύσμα
από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε
τα αχλάδια τα στεγνώνουμε, αφαιρούμε τις φλούδες τα σπόρια και τα κοτσάνια τους
και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια, προσθέτουμε το νερό, το χυμό και το ξύσμα του
λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 12-15 λεπτά περίπου,
ανακατεύοντας και αφαιρώντας τον αφρό. Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη
φωτιά και τα περνάμε από το μύλο του πουρέ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Βάζουμε
πάλι το πουρέ αχλαδιών με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε
χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν η μαρμελάδα αποκτήσει την πυκνότητα
που θέλουμε, την αδειάζετε κατευθείαν σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε
ερμητικά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Όταν
χρησιμοποιήσουμε τη μαρμελάδα τη διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου