Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



Υλικά

½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό ζάχαρη
¼  κιλού βούτυρο γάλακτος
6 αυγά
¼  κιλού γιαούρτι πρόβειο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα, σε φετάκια για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλα και τα βράζουμε για 3-5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Κτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, μετά λίγο-λίγο το γιαούρτι και στη συνέχεια το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το κονιάκ και  τέλος, ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα σιμιγδαλιού και τα κτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τέλος τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (διαμέτρου 48 εκ.) και απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 50-60 λεπτά περίπου.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου