Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ



Υλικά

¼  κιλού κιμά μοσχαρίσιο
¼  κιλού κιμά χοιρινό
2 αυγά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ούζο
2-3 κρυστάλλους μαστίχα σε σκόνη
1 κουτ. σούπας ξύδι
5-6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουσκεμένο και στυμμένο
4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ούζο, τη μαστίχα –που την έχουμε κτυπήσει στο μούλτι με ½ κουταλιά ζάχαρη-, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, το ψωμί και τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρολάρουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε ρίξει το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει τους τηγανίζουμε ομοιόμορφα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου