Υλικά
1
κιλό φλούδες από καρπούζι
600
γραμμάρια ζάχαρη
600
ml νερό
100
ml σιρόπι γλυκόζης
2-3
φυλλαράκια αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
Με
ένα μαχαίρι κόβετε τις φλούδες σε λωρίδες πάχους 1½-2 εκατοστά και μήκος 8 εκατοστά
περίπου. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά, η έ κοφτερό μαχαίρι,
αφαιρούμε την εξωτερική πράσινη φλούδα.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την αρμπαρόριζα, και το σιρόπι
γλυκόζης και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν 1-2 βράσεις.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις φλούδες καρπουζιού και μόλις αρχίσουν να
κοχλάζουν, σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι α δούμε ότι οι λωρίδες
καρπουζιού έχουν γίνει διάφανες.
Αν
το σιρόπι μας δεν έχει δέσει αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τις φλούδες
καρπούζι και το βράζουμε για λίγο ακόμη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου