Υλικά
4
κιλά μούρα
½
φλιτζάνι ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού κανέλλα
5-6
καρφάκια γαρύφαλλα
½ κουτ. γλυκού βανίλια
½
κουτ. γλυκού αρμπαρόριζα
χυμό
από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά σε άφθονο νερό τα βατόμουρα και αφαιρούμε το κοτσανάκι, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα
και ρίχνουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω και τα βράζουμε σε
μέτρια φωτιά.
Μόλις
το νερό σωθεί λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη κανέλα, την αρμπαρόριζα, τη
βανίλια και τα γαρίφαλα.
Όταν
η μαρμελάδα έχει δέσει αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού
και ανακινούμε απαλά τη κατσαρόλα για να
πάει παντού.
Μεταφέρουμε
τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε ερμητικά και τα γυρνάμε
ανάποδα. Όταν τα ανοίξουμε τα διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου