Υλικά
1-1
½ κιλό σουπιές
6-7
μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
4-5
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2-3
ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
3
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2
φύλλα δάφνης
3-4
κόκκους μπαχάρι
ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις σουπιές, ξεχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα και πετάμε τη φούσκα με το
μελάνι, το κόκαλο, το δόντι, τα μάτια και τις μεμβράνες από το σώμα. Τις ξεπλένουμε
πολύ καλά, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να
στραγγίξουν.
Σε
κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο έως ότου να
πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε έως ότου πιούν τα νερά
τους.
Σβήνουμε
με το κρασί και τις αφήνουμε λίγο να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη
συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι,
μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τις σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το
φαγητό με τη σάλτσα του.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου