Υλικά
400 γραμμάρια αμύγδαλα,
ασπρισμένα
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
200 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
ξύσμα από 3 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα
αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα μαζί με 50 γραμμάρια ζάχαρη. Στη συνέχεια σε ένα
μπολ κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με άλλα 50 γραμμάρια ζάχαρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε
την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε τη φλούδα από τα
λεμόνια, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε
τα αμύγδαλα με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ασπράδια
και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο
και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε
την τούρτα με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου