Υλικά
1
κιλό κιμά ( ½ μοσχαρίσιο και ½ χοιρινό)
2
κρεμμύδια, τριμμένα
1
ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3-4
κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5
φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
2
αυγά
½
φλιτζάνι γάλα
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2
κουτ. σούπας ξερό σάψιχο τριμμένο η μαντζουράνα
1
κουτ. γλυκού μπαχάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί και τα
ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά βρέχοντας συχνά τις παλάμες μας με νερό για να
γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε ζυμώνουμε το μείγμα,
βρέχοντας τα χέρια μας με μπύρα ή σόδα, αντί νερό. Έτσι, τα μπιφτέκια θα γίνουν
πιο αφράτα. Σκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το
βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε
τα μπιφτέκια κατά προτίμηση σε τηγάνι γκριλ αντικολλητικό η γκριλιέρα για 5-7
λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Μπορούμε
να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και από τις δύο πλευρές
μέχρι να ροδίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου