Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ




Υλικά

½  μαρούλι άισμπερκ
½  λόλα πράσινη
½  λόλα ρόσο
1 ματσάκι ρόκα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξυνόμηλο
150 γραμμάρια μπλε τυρί
1 φλιτζάνι καρύδια

για τη σάλτσα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας, στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε με το χέρι και τα μοιράζουμε σε δύο σαλατιέρες. Καθαρίζουμε το ξυνόμηλο μόνο από το κοτσάνι και τα σπόρια (όχι τη φλούδα) και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μοιράζουμε και αυτά στις δύο σαλατιέρες.
Σε ένα μπολ κτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το απλώνουμε πάνω στις σαλάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε το μπλε τυρί θρυμματισμένο και τα καρύδια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου