Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
1φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπεκιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
1 ½ φλιτζάνι καρύδα

για το σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ένα-ένα, το ξύσμα και το λικέρ πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεκιν πάουντερ, τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη, εναλλάξ με το γάλα.
Προσθέτουμε τη καρύδα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια, κτυπημένα σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν  στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν 1-2 βράσεις τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Γαρνίρουμε με αμύγδαλα φιλέ .

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου