Υλικά
½
κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ή πέρκας
1
κρεμμύδι, στο τρίφτη
2
αυγά
5
φέτες ψωμί χωρίς τη φλούδα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο
για το τηγάνισμα
Για
το πανάρισμα
1
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
1
φλιτζάνι αλεύρι
2
κουτ. σούπας γάλα
2
αυγά
Για
τη σάλτσα πιπεριάς
2
ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1
κουτ. σούπας θυμάρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε
το ψάρι μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζουμε και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με
το κρεμμύδι, το ψωμί που το έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει, τα αυγά, τον
μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου για 1-2 ώρες
και μετά το πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια.
Κτυπάμε
το αυγό με το γάλα και περνάμε κάθε κροκέτα, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το
μείγμα του αυγού και τέλος από το σιμιγδάλι.
Τις
τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές, με τη σάλτσα
πιπεριάς.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου