Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ




Υλικά

300 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
4-5 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
250 γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε κυκλικά κομμάτια (10-12 εκατοστά) και το ανασηκώνουμε περιμετρικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι και το πιπέρι.
Αλείφουμε με ένα πινέλο εσωτερικά τα κομμένα φύλλα σφολιάτας και τα γεμίζουμε με το θρυμματισμένο ανθότυρο. Βάζουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας και τις περιχύνουμε με υπόλοιπη σάλτσα από το μπολ.
Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά η μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε από πάνω με φρέσκο τριμμένο θυμάρι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου