Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ




Υλικά

¾ κιλού μπάμιες
1½ κιλό κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ξηρό κρασί
χυμό από ένα λεμόνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
2-3 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα την ντομάτα, το μαϊντανό, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις ραντίζουμε με το ξύδι. Τις ζεματάμε για 4-5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Κουνάμε τη κατσαρόλα για να ενσωματωθούν με τη σάλτσα, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου