Υλικά
6
φύλλα κρούστας
500
γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
100
γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
½
φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
250
γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200
γραμμάρια γάλα
3
αυγά
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
3
κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
2
κουτ. σούπας γάλα για το άλειμμα των φύλλων
1
κρόκο αυγού για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί και
στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το μπεικιν πάουντερ, το κασέρι, τη
γραβιέρα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε
3 φύλλα κρούστας, το καθένα ξεχωριστά και τα στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ένα
μέτριο ταψί. Απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά και το γιαούρτι από πάνω και
καλύπτουμε με τα άλλα τρία φύλλα βουτυρωμένα και αυτά το καθένα ξεχωριστά.
Γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα και από κάτω από τα
φύλλα της βάσης.
Χαράζουμε
την πίτα σε κομμάτια, αλείφουμε με πινέλο τον κρόκο αραιωμένο με δύο κουταλιές
της σούπας γάλα και περιχύνουμε την πίτα με το γάλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά και μέχρι να
ροδίσει.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου