Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




Υλικά

10-12 μέτρια καλαμάρια
4 κρεμμύδια, στο τρίφτη
2 κολοκυθάκια, στο τρίφτη
5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ρύζι
1 ½ χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
πάπρικα σε σκόνη
σάψιχο η μαντζουράνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, κόβουμε τα κεφάλια με τα πλοκάμια, αφαιρούμε τα δόντια και τα μάτια, αφαιρούμε τα πτερύγια και το κόκκαλο, αδειάζουμε το εσωτερικό τους και τα πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα πλοκάμια με τα πτερύγια και τα σοτάρουμε και αυτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα, το μαϊντανό, τον άνηθο, το σάψιχο, τη πάπρικα αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ένα κουταλάκι με το μείγμα από το τηγάνι, κλείνουμε το στόμιο τους με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε στο πυρέξ γύρω και πάνω από τα καλαμαράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου