Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ




Υλικά

½ κιλό πέννες
250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη  
2 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες και στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και τη γραβιέρα και τα ανακατεύουμε να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τη κρέμα γάλακτος. Στο τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου