Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ




Υλικά

¼ κιλού φρέσκα φασολάκια
2 κόκκινα παντζάρια
2 κίτρινα παντζάρια (προαιρετικά)
10-12 ντοματάκια Σαντορίνης
1 φλιτζάνι μπλε τυρί, τριμμένο
½ φλιτζάνι καρύδια, σπασμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα
½  φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
1 κρεμμύδι στο τρίφτη
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίσουμε τα φασολάκια, αποφλοιώνουμε τα παντζάρια και τα πλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε να βράσουν τα παντζάρια για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε εάν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα περνάμε από κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Βάζουμε τα φασολάκια  και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά τα σουρώνουμε και τα περνάμε από κρύο νερό για να διατηρήσουν και αυτά το χρώμα τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και τα κτυπάμε ελαφρά με το σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα παντζάρια κομμένα σε κομμάτια, τα φασολάκια σε 2-3 κομμάτια το καθένα, τα ντοματάκια κομμένα στη μέση, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα καρύδια και το μπλε τυρί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου