Υλικά
¾
κιλού κιμά μοσχαρίσιο
¼
κιλού κιμά αρνίσιο
5
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
κουτ. σούπας ξύδι
2
κρεμμύδια, στο τρίφτη
2
σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1
κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1
κουτ. γλυκού κύμινο
3-4
κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4
κουτ. σούπας γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
για
τη σάλτσα
2
½ φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
2
κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
κουτ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τους κιμάδες και όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα
για αρκετή ώρα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Σκεπάζουμε
το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον
ώρα για να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε
ξανά με τα χέρια μας το μείγμα και τα φτιάχνουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε. Μπορούμε
να τα περάσουμε σε καλαμάκια για να είναι και πιο εύκολα στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε
στα κάρβουνα η σε γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε ζεστάνει
και έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθούν από
όλες τις πλευρές.
Σε
ένα άλλο μπολ, κτυπάμε με τον σύρμα το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το
χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύουμε τα κεμπάπ.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου