Υλικά
1
κιλό πατάτες
4
αυγά
½
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
½
φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
½
κουτ. γλυκού δυόσμο, τριμμένο
½
κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις πατάτες, τις βράζουμε και τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα αυγά,
το τριμμένο τυρί, το δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε
καλά τα υλικά και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
για να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια τη πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
Τα
βουτάμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τα για να
ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε
χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου