Υλικά
1
κιλό γαρίδες (χωρίς τα κεφάλια)
4
αυγά
½
φλιτζάνι γάλα
1
φλιτζάνι μπίρα
1
κουτ. γλυκού Tabasco
3
κουτ. σούπας μουστάρδα
1
κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι
3-4
φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
½
κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ κτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα, την
μπίρα, το Tabasco, τη μισή κουταλιά αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε μέσα στο μείγμα
τις γαρίδες ώστε να σκεπάζονται καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα
περίπου.
Βάζουμε
το καλαμποκάλευρο σε ένα άλλο μπολ ανακατεμένο με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι
καγιέν. Πανάρουμε τα μαριναρισμένες γαρίδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό
ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και τις τοποθετούμε στη συνέχεια σε
απορροφητικό χαρτί.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου