Υλικά
½
κιλό φέτα
250
γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
250
γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5
αυγά
½
φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
ρίγανη
τριμμένη (προαιρετικά)
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε αυτά προσθέτουμε τη φέτα αφού πρώτα την έχουμε
τρίψει με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε
καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ και σιγά-σιγά.
Βουτυρώνουμε
ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε
με φρυγανιά την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για μία ώρα περίπου και μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου