Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (ROMESCO SAUCE


Υλικά

5 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα η φουντούκια (ή κουκουνάρια)
2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψητές 
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού ξύδι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κομμάτι κόρα ψωμιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μούλτι εκτός από το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε λίγο για να δούμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω ξύδι, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε την σάλτσα σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο και τριμμένη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε.
Την σερβίρουμε με μακαρόνια αλλά μπορούμε να συνοδεύσουμε ψητές γαρίδες, κοτόπουλο και ψητά λαχανικά.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου