Yλικά
½
κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4
αυγά
1
φλιτζάνι βούτυρο
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
1
φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
2
κουτ. γλυκού κανέλα
βούτυρο
και αλεύρι για τη φόρμα
ζάχαρη
άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε
στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν το μείγμα γίνει αφράτο προσθέτουμε
τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα και τη κανέλα. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα και στη
συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο το χυμό και συνεχίζοντας να ανακατεύουμε
προσθέτοντας το αλεύρι και τη καρυδόψιχα.
Αλείφουμε
με ένα πινέλο με λιωμένο βούτυρο το εσωτερικό ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου
20 εκ. και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε
τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με μία
ώρα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου