Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



 Υλικά

1 κιλό πράσινες ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξύδι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε για περίπου για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός.
Βάζουμε το μείγμα σε μπλέντερ, πολτοποιούμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε το μείγμα προσέχοντας να μην πάρει βράση ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 45 λεπτά περίπου ώσπου να πήξει.
Βάζουμε την σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα τα σφραγίζουμε και όταν κρυώσουν τα διατηρούμε στο ψυγείο.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου