Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ



Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (τεμαχισμένο) ή ένας κόκορο(α)ς τεμαχισμένος
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (κατά προτίμηση Νο 3)
1 κιλό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
μπαχάρι
μοσχοκάρυδο
πάπρικα (γλυκιά και καυτερή)
μαύρο πιπέρι
αλάτι
(Όλα από λίγο!!!!!)
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη (προορατικά)
½ κιλό Ντομάτα φρέσκια τριμμένη
3-4 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτέ
κεφαλοτύρι τριμμένο (με έντονο άρωμα κεφαλοτυριού)

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρέας σε κομμάτια στο λάδι. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε έξω από την κατσαρόλα με πιρούνα. Ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένα, και ανακατεύουμε. Όταν ροδίσουν κι αυτά ξαναβάζουμε το κρέας μέσα. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί και με το ξύδι. Το αφήνουμε λίγο μέχρι να φύγει το αλκοόλ. Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη κλπ. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.!!!!! (σούγος)… χωρίς να υπάρχει καθόλου νερό, μακάρι να αρπάξει και λίγο-λιγάκι μέσα στην κατσαρόλα
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (ανάλογα πόσο βρασμένα τα θέλεις) Τα στραγγίζουμε καλά-καλά!!!!!!!! ώστε να μην υπάρχει πάνω τους καθόλου νερό Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με την μισή σάλτσα και το λάδι από το κρέας και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να πασαλειφθούν καλά τα μακαρόνια (κτυπώντας την κατσαρόλα πάνω –κάτω) .Τα αφήνουμε κάνα τέταρτο της ώρας μέχρι τα μακαρόνια να τραβήξουν σάλτσα
Σερβίρουμε στο πιάτο μας (βαθύ!!!) τα μακαρόνια και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι κρέας- σάλτσα και αρκετό τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ‎

(Από συνταγή της νόνας μου που δεν είναι γραμμένη σε βιβλία με συνταγολόγια )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου