Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΓΟΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ



Υλικά

1 λαγός
3 σκελίδες σκόρδο
λίγη ζάχαρη
κονιάκ
λίγο αλεύρι
2 κρεμμύδια λάδι
αλάτι
πιπέρι
χυμό ντομάτας
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο

Για την μαρίναδα
σέλινο
μαϊντανό
πράσο
κρεμμύδι σε φέτες
καρότο
3 ποτήρια ξύδι
νερό
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Από βραδύς τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ τον λαγό με την μαρινάδα, το σέλινο, μαϊντανό, πράσο, κρεμμύδι, καρότο, δάφνη και το ξύδι με το νερό να σκεπάζει το κρέας. Πρέπει να μείνει ο λαγός περίπου 10 ώρες ώστε να μαριναριστεί σωστά και να πάρει όλα τα αρώματα από την μαρινάδα.
Αφού μαριναριστεί την επομένη βγάζουμε τα κομμάτια του λαγού τα σκουπίζουμε και τα σοτάρουμε στο λάδι, αφού προηγουμένως τα περάσουμε από το αλεύρι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα υλικά από την μαρινάδα, τα λαχανικά και αρωματικά, στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το κρασί, το κονιάκ και λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι.
Καλή σας απόλαυση!!!


ΣΙΑ (ΘΕΟΔΟΣΙΑ) ΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου