Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΧΑΝΟ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ



Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά.

Υλικά

1 κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.


ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου