Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ & ΤΟΝΟ



Υλικά

2 φλιτζάνια ελιές μαύρες η πράσινες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα αλεσμένα
χυμό από ½ λεμόνι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τόνο σε λάδι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές.
Πολτοποιούμε τις ελιές μαζί το σκόρδο, τα αμύγδαλα στο μούλτι και προσθέτουμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να τα κτυπάμε ώσπου να γίνουν ένας ομογενής πολτός.
Αν θέλουμε να είναι λίγο πιο πικάντικη προσθέτουμε μια μικρή καυτερή πιπεριά.
Τον πολτό τον βάζουμε σε μικρά βαζάκια.
Για να συντηρηθεί προσθέτουμε λίγο λάδι πριν τα κλείσουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου