Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΒΙΕΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ




 Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
4 κουτ. σούπας καρύδια σπασμένα
4 κουτ. σούπας αμύγδαλα σπασμένα
4 κουτ. σούπας σταφίδες
4 κουτ. σούπας κουβερτούρα
4 κουτ. σούπας ινδική καρύδα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την ινδική καρύδα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο το φούρνο στους 180°C.για περίπου 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου