Υλικά
3
μέτρια μήλα
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού σόδα
1
πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
2
½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1
κουτ. γλυκού κανέλα
¼
κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
ζαχαρη
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα μήλα από τη φλούδα, τα κοτσάνια και τα σπόρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα τα γαρύφαλλα
και το ξύσμα.
Βάζουμε
στο multi ή στο μπλέντερ τα μήλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σόδα,
το χυμό πορτοκαλιού και τα κτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας
ομοιογενής πολτός. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε
μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Βυθίζουμε ένα
μυτερό μαχαιράκι στο κέικ κι αν βγει καθαρό (αν και θα υπάρχει υγρασία λόγω του
μήλου) τότε έχει ψηθεί.
Αφήνουμε
το κέικ κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα να κρυώσει, στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε
σε μια πιατέλα και όταν κρυώσει τελείως το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μπορούμε
να προσθέσουμε στο τέλος μια χούφτα σταφίδες ή καρύδια χοντροκοπανισμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου