Πικάντικες
ψητές πατάτες που μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε ψητό κρέας αλλά μπορείτε
εύκολα να τροποποιήσετε τη συνταγή και να χρησιμοποιήσετε όποια βότανα και
μπαχαρικά εσείς επιθυμείτε.
Υλικά
1
½ πατάτες μικρές Γαλλίας η Κύπρου
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3
κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο με πορτοκάλι
2
κουτ. σούπας μέλι
2
κουτ. σούπας ρίγανη
3
σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2
κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού
½ κουτ. γλυκού
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2
λεμόνια, το χυμό τους
2
πορτοκάλια, το χυμό τους
1
φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο η κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τις πατάτες (δεν τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους.
Σε
ένα σέηκερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα κτυπάμε έως ότου να ομογενοποιηθούν και
αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε
μέσα τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ώστε το μείγμα της σάλτσας να πάει
παντού.
Τις
αδειάζουμε σε ένα αντικολητικό σκεύος η σε ένα πυρέξ και τις βάζουμε στο
φούρνο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
50 λεπτά περίπου, αφού τις γυρίσουμε 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του
ψησίματος.
Πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και αφού ήδη έχουν μαλακώσει τις πιέζουμε
ελαφρά με ένα πιρούνι, άπλα να ανοίξουν και να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.
Τις
σερβίρουμε ζεστές αφού τις γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο
σχοινόπρασο η κόλιανδρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου