Υλικά
6
μέτρια αχλάδια
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού σόδα
2
πορτοκάλια το χυμό τους
ξύσμα
από ένα πορτοκάλι
2
½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
κουτ. γλυκού κανέλα
1
φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
ζάχαρη
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα 3 αχλάδια από τη φλούδα, τα κοτσάνια και τα σπόρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα και το ξύσμα
πορτοκαλιού.
Βάζουμε
στο multi ή στο μπλέντερ τις φέτες από τα 3 αχλάδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το
ελαιόλαδο, τη σόδα, το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα κτυπάμε πολύ καλά
μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής πολτός. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με
το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε
στο μείγμα τα άλλα 3 αχλάδια αφού τα έχουμε καθαρίσει από τη φλούδα, τα
κοτσάνια και τα σπόρια και τα έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά μέχρι να
ενσωματωθούν.
Λαδώνουμε
μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Βυθίζουμε
ένα μυτερό μαχαιράκι στο κέικ κι αν βγει καθαρό (αν και θα υπάρχει υγρασία λόγω
του αχλαδιού) τότε έχει ψηθεί.
Αφήνουμε
το κέικ κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα να κρυώσει, στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε
σε μια πιατέλα και όταν κρυώσει τελείως το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου