Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ



 Υλικά

3 αυγά
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
2 φλιτζάνια ανθότυρο τριμμένο,  η μυζήθρα
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα, η αμύγδαλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, η θυμάρι, η δυόσμο
½ κουτ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σουσάμι ή παπαρουνόσπορο  για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαγιά, τη ρίγανη, τα τριμμένα τυριά, το ελαιόλαδο και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και στη συνέχεια τα πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και τα απλώνουμε σε μια λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα η αντικολλητικό χαρτί. Τα τοποθετούμε με απόσταση ανάμεσά τους 3-5 εκατ. γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου