Υλικά
1
½ κιλό πορτοκάλια
1
κιλό ζάχαρη
2
βανίλιες
1
πράσινο μήλο (καθαρισμένο)
χυμό
από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Απομακρύνουμε
το εξωτερικό των πορτοκαλιών με το ειδικό εργαλείο για το ξύσμα, παίρνοντας όσο
μπορούμε λιγότερο λευκό μέρος. Στη συνέχεια κόβουμε τις φλούδες αυτές σε λεπτές
φέτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό περίπου για 10-15 λεπτά
της ώρας για να μαλακώσουν.
Κτυπάμε
το εσωτερικό των πορτοκαλιών και το μήλο στο μούλτι, ώστε να γίνουν χυλός.
Στη
συνέχεια τα βράζουμε όλα μαζί (πολτός και φλούδες) μαζί με τη ζάχαρη, τις
βανίλιες σε μέτρια φωτιά 25-30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν
τα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις
βγάλουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, την βάζουμε σε
αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να
κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα
διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου