Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ




Υλικά

2 ½  φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια καρότο, τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½  κουτ. γλυκού κανέλα
4 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε  με ένα κουτάλι καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί και αν αυτή βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου