Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΠΙΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά

2 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
½ φλιτζάνι άλειμμα φουντουκιού
½ φλιτζάνι κουβερτούρα, τριμμένη
½ φλιτζάνι φουντούκια, ψιλοκομμένα

Για τη ζύμη
350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμ. νωπή μαγιά
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½  κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν, τη μαγιά και τη ζάχαρη - αφού τα έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη και δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να ζυμώσουμε στο μίξερ χρησιμοποιώντας το κατάλληλο γάντζο. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη για λίγο, αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό η σε τετράγωνο σχήμα πάχους ½ -1εκ. περίπου. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα. Μετά απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί αφού το έχουμε βουτυρώσει. Σηκώνουμε ελάχιστα τη ζύμη γύρω-γύρω για να μην μας φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει απαλά, για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βγάζουμε τη ζύμη πίτσας από το φούρνο και απλώνουμε το άλειμμα φουντουκιού σε όλη την πίτσα και τη τριμμένη κουβερτούρα.
Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, για άλλα 2-3 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.  
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου